A fejlesztés során kihasználtuk a VR nyújtotta térbeliséget, hogy minél immerzívebb élményt hozhassunk létre. Az alkalmazás két fő részre osztható:

  • Az épülő torony, ahol a felhasználó egyre magasabb szintekre jutva egyre több és fokozatosan nehezedő feladattal és feladvánnyal szembesül. Minden szint egy vagy több térgeometriát bemutató animációból, illetve egy ahhoz kapcsolható feladványból áll. Ezen kívül a szintek tartalmaznak más interaktív elemeket, játékos feladatokat is, melyeknek célja a felhasználó motiválása. A torony megalkotásánál a legnehezebb feladat egy olyan rendszer elkészítése volt, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan adhassunk a meglévőkhöz új, egymástól teljesen eltérő szinteket. Ennek segítségével a torony, tehát az oktatóanyag könnyen bővíthető, akár más tárgykörökkel, tantárgyakkal is.
  • Oktató animációk, melyek egy-egy térgeometriai problémát szemléltetnek vagy tételt bizonyítanak, az alaptestek származtatásától kezdve a forgástestek térfogatának integrálással való kiszámításáig. Itt a legfőbb cél az anyag világos, érthető magyarázata volt. Így az animáció során egyszerre jelennek meg képletek és a hozzájuk tartozó testek, interaktív ábrák. Mindezt magyarázó narráció kíséri. A felhasználónak akár arra is lehetősége van, hogy az animációt megállítsa, vagy, hogy szó szerint kezébe vegyen egy képletelemet. Ekkor megjelenik az adott képletdarabhoz tartozó magyarázó szöveg vagy ábra.